Cizre’nin Tamamında İçme Suyu Şebeke Hattı Döşeme Çalışmaları Başlatıldı

Cizre’de içme su ve kullanma suyu sorununu tamamen çözmek için çalışmalarını aralıksız sürdüren Cizre Belediyemiz, kentin tamamında içme suyu şebekesini yenileme ve güçlendirme çalışması başlattı. Arıtma Tesisi’nin de yılsonuna doğru bitmesiyle birlikte Artıma suyu yeni döşenen bu şebeke hatlarından vatandaşlara kesintisiz bir şekilde verilmeye başlanacaktır.

Cizre’yi her alanda modern bir kent görünümüne kavuşturmak için Cizre Belediyesi gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyor. Cizre’de devam eden içme ve kullanma suyu sorunun tamamen çözmek ve bir daha bu sorunun yaşanmaması için DSİ tarafından kentte Arıtma Tesisi kuruluyor. İnşaat çalışmaları devam eden Arıtma Tesisi’nin yılsonuna doğru tamamlanması beklenirken, Arıtma suyunun şehre kesintisiz ve sağlıklı bir şekilde dağıtılması için de kentin bütün mahallelerinde, cadde ve sokaklarında alt yapı çalışmaları yapılıyor. Belediyemiz Su İşleri Müdürlüğü ekipleri eskimiş, artan nüfus için yetersiz kalan içme suyu şebekesini kaldırarak bunların yerine halkın ihtiyaçlarını giderecek şekilde çalışmalar yapılıyor. Ana hatların döşenmesi için görevlendirilen bir ekip 450’lik ve 228’lik polietilen borular döşemeye devam ederken, üç ekip de 140’lık polietilen boruları döşemek için toplamda 4 ayrı ekip görevlendirilmiştir.

Sayın Adanur: Çalışmaların bitmesiyle Cizre’de su sorunu diye bir sorun kalmayacaktır

Çalışmalara ilişkin bilgi veren Cizre Belediye Başkanımız ve Kaymakam Sayın Ahmet Adanur, Cizre’nin artık modern bir kent haline geldiğini belirterek, “Cizre’nin alt yapısını tamamen değiştiriyoruz. Daha güçlü ve artan nüfusa cevap olabilecek, uzun yıllar boyunca kentimizin yükünü kaldırabilecek bir alt yapı için şehrin bütün mahallelerinde, cadde ve sokaklarında çalışmalar başlattık. Kentin en büyük sorunu olan içme suyu sorununu tamamen çözmek için hummalı bir çalışma başlattık. Kısa bir süre içinde Arıtma Tesisi’miz bitecek ve bunun için de içme ve kullanma suyu şebeke hatlarını yeniliyoruz. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Cizre’de her evde vatandaşlarımız musluklarını açtığı zaman suları temiz ve sağlıklı bir şekilde kesintisiz olarak akacaktır. Cizre’de artık su sorunu diye bir sorun kalmayacaktır.”dedi.