Tarihi Eski Cizre Çarşısı Yenileniyor

Belediyemiz Cizre’nin tarihi çarşısı olan eski Çarşı’da “Sokak Sağlıklaştırma” projesi kapsamında restorasyon çalışması başlattı. Çarşıda ilk olarak eski brandaların ve çatıların sökülmesine başlanırken, daha sonra tarihi çarşının alt yapı, aydınlatma, çelik sundurma, bazalt taşları, Arnavut kaldırımı, elektrik tesisatın yer altına alması ve dükkânların giydirme kısmına da başlatılacaktır.

Cizre Belediyemiz tarafından başlatılan “Sokak Sağlıklaştırma” projesi kapsamında yenileme çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Kentin en köklü çarşılarından biri olan eski Çarşı’da yenileme çalışmalarının startı verildi. Tarihi çarşıda müşteri yoğunluğu düşüşte olduğunu gözleyen, Belediyemiz çarşıyı canlandırmak için kolları sıvadı, çalışmalar bütün çarşıyı kapsayacaktır. Şu an ilk etapta görüntü kirliliğine neden olan eski brandalar ve çatıların sökülmesine başlayan ekipler daha sonra alt yapı, aydınlatma, çelik sundurma, bazalt taşları, Arnavut kaldırımı, elektrik tesisatın yer altına alması ve dükkânların giydirme kısmına başlanacak, eski çarşının içindeki boş meydan (arasa) üstü tamamen çelik branda ile kapanacak, çalışmalar bittikten sonra çarşı daha güzel ve daha modern bir görünüme kavuşacaktır.  Cizre’de başlatılan proje kapsamında eski Çarşı’nın da restore edilmesini olumlu karşılayan esnaflarımız çalışmalar bittikten sonra eski çarşının tekrar canlanma noktasında çok meraklı bir şekilde bekleyişini sürdürdüklerini ifade ettiler.

web tasarım web hosting şile beyaz eşya servisi istanbul beyaz eşya servisi beyaz eşya servisi beyaz eşya servisi