Cizre Surdibi Aile Parkı Halkın Hizmetinde

Cizre Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğinin ve Cizre Belediyesinin Dicle Kalkınma Ajansı desteği ile oluşturduğu Sur Dibi Aile Parkı inşaat faaliyetleri tamamlandı. Cizre Kaymakamlığının, ailelerin kullanmasına yönelik hazırladığı projeyi 2014 yılında Dicle Kalkınma Ajansına sundu. Kabul edilen projenin tamamlanması ile Cizre modern bir parka kavuşmuş oldu.

Cizre Köylere Hizmet Götürme Birliğinin Dicle Kalkınma Ajansı Turizm Kent Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı Kapsamında sunduğu ve Sur Dibi Aile Parkı olarak hazırlanan proje başarıyla tamamlandı. Tarihi Cizre Surlarına yakın, Dicle Nehri kenarındaki boş arazinin değerlendirmesi amacıyla kullanışlı bir park oluşturulmuş oldu.

Park projesinde 9000 m2’lik alan üzerinde yeşil alanlar, yürüyüş parkurları, çocuklar için oyun alanları, sportif faaliyetler için ekipmanlar ve dinlenme alanları oluşturuldu. Tarihi Cizre Surlarının dibinde bulunan Sur Dibi Aile Parkında bayanlara özel ilk defa sosyal zamanlarını değerlendirebileceği ve rahatlıkla kullanabileceği özel bir ortam sağlanmış oldu.