• 24 Şubat, 2017

Belediye Başkanımız Sayın ADANUR: Dicle Nehri Islah Projesi’ni hayata geçiriyoruz

Dicle Nehri Islah projesi su taşkınlıklarından korunmak, Dicle nehrinin iç ıslahını sağlamak ve Cizre’ye güzel bir görünüm kazandırmak amacıyla 5 bin 850 metre sağ sahil, 5 bin 600 metre sol sahil olmak üzere her iki tarafta 6 metre yüksekliğinde taş tahkimatı yapıyoruz.

Cizre’de çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren Cizre Belediyesi, DSİ (Devlet Su İşleri) ile birlikte yürüttüğü ortak çalışmayla 25 Milyon TL maliyeti olan Dicle Nehri Islah Projesi’ni hayata geçiriyoruz. 30 Kamyon,12 Ekskavatör, 10 Dozer, 2 Taraklan (sallama) 3 Yakıt tankeri, Arazör, Su tankeri olmak üzere toplamda 65 araç ile 19 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan çalışmaların bir ay içinde tamamlanması bekleniliyor.

Nehrin iki tarafında 6 metre yüksekliğinde taş tahkimatı yapıyoruz

Cizre Belediyemiz ile DSİ’nin ortaklaşa yaptığı Dicle Nehri Islah Projesi’yle 5 bin 850 metre sağ sahil, 5 bin 600 metre sol sahil olmak üzere her iki tarafta 6 metre yüksekliğinde taş tahkimatı (Riplap) yapıyoruz.

‘Nehri bir düzene koyup şehre güzel bir görünüm kazandıracağız’

Çalışmalar hakkında bilgi veren Cizre Belediye Başkanımız ve Kaymakam Sayın Ahmet ADANUR, Dicle Nehri Islah Projesi’nin Cizre Belediyesi ve DSİ’nin ortak çalışmasıyla yapıldığını belirterek, “Dicle Nehri’nin iç ıslahını sağlamak, su taşkınlıklarından korunmak, suyu ve toprağı fazla erozyona uğratmadan Dicle Nehri havzasının genişlemesini önlemek, Dicle Nehri’ni bir düzene koyup şehre güzel bir görünüm kazandırmak projenin temel amaçlarıdır.”dedi.

‘Taş tahkimatı sonrası yeşillendirme ve park çalışmalarını yapacağız’

Dicle Nehri Islah Projesiyle nehrin sağ ve sol sahillerinde oluşturulan 5 bin 850 metre sağ sahil, 5 bin 600 metre sol sahil olmak üzere her iki tarafta 6 metre yüksekliğindeki taş tahkimatının kısa bir süre içinde biteceğini belirten Sayın ADANUR, “Taş tahkimatı işi bittiği zaman nehrin her iki tarafı ve ortasının bir kısmında yeşil alan oluşturabilmemiz için yüzlerce hektarlık alan ortaya çıkacaktır. Bizler Cizre Belediyesi olarak halkımızın daha rahat ve huzur içinde yaşamalarını sağlamak amacıyla bu alanların hepsini yeşil alanlar, piknik alanları, parklar ve topluma yararlı olabilecek bir sürü projeyle ilçemize güzellikler üstüne güzellik katacağız. Yine Cizre’nin 1. köprüsünde 1,5 metrelik kuşaklama yapıp suyu şişirip geri tepeceğiz ve aynı zamanda suyun içinde küçük adacıklar yaparak kentimize modern bir kent görünümü kazandıracağız.”diye ifade etti.