• 29 Mayıs, 2017

Belediye Başkanımız Sayın ADANUR: Dörtyol’da ‘Akıllı Ulaşım ve Kavşak Çalışması’ projesini hayata geçiriyoruz

Cizre’yi yeniden inşa etmek ve modern kent görünüme kavuşturmak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Cizre Belediyemiz her gün yeni projeler geliştirip hayata geçiriyor. Cizre’de artan nüfusa bağlı olarak ulaşımın artması ve bundan dolayı da yol ve caddelerin yetersiz kalmasıyla birlikte Cizre Belediyemiz yolları genişletmek, hem yaya hem de araç trafiğini rahatlatmak amacıyla Dörtyol Kavşağı’na ‘Akıllı Ulaşım ve Kavşak Çalışması’ projesini hayata geçirmek için çalışmalar başlatıldı. Proje aşaması tamamlandıktan sonra ihale aşaması da biten Dörtyol Kavşağı için çalışmalar başlatıldı.

‘Bu projeyle araç ve yaya trafiğini rahatlatacağız, Dörtyol Kavşağını yeniden dizayn edeceğiz’

Dörtyol Kavşağı’nda yapılacak olan ‘Akıllı Ulaşım ve Kavşak Çalışması’ projesi hakkında bilgi veren Belediye Başkanımız ve Kaymakam Sayın Ahmet ADANUR toplamda 30 bin metrekare inşaat alana sahip olan projenin tamamıyla araç ve yaya sirkülasyonunun rahatlatmaya yönelik ve kentimizi güzelleştirmeye yönelik olduğunu söyledi. Hayata geçirilecek olan projeyle Dörtyol Kavşağı silüetinin ortaya çıkarılacağını belirten Sayın ADANUR, ” Dörtyol Kavşağı tamamen sökülüp yeniden hazırlanan proje çerçevesinde dizayn edilecektir. Trafik ışıkları yenilecek, yol çizgileri çizilecek, yaya geçitleri uygun bir şekilde yapılacaktır. Kavşağın ortasındaki dönemeçte de trafik yoğunluğunu azaltmak için her yolda bir U dönüyü yapılacaktır. Yapılacak olan yol çalışmasında engelli vatandaşlarımız için de yollar uygun bir şekilde yapılacaktır.”dedi.

‘Cumhuriyet Parkı Şehir Meydanına dönüşecek, Yafes Caddesi yeni görünüm kazanacak’

Kavşak projesini daha da güzelleştirmek ve ilçemize modern bir görüntü kazandırmak için Dörtyol Kavşağının yanında bulunan 2 bin 200 metrekarelik Cumhuriyet Parkı da yeniden dizayn edilerek Şehir Meydanı’na dönüştürülecek. Bu projeye bağlı olarak Dörtyol’dan başlayıp Cizre Köprüsü’ne (Dicle Köprüsü) kadarki 500 metre uzunluğundaki Yafes Caddesi’nin de orta refüjü yapılacak, kaldırım ve led aydınlatma sistemleri çalışması yapılacaktır. Belediyemize ait şehir içi otobüslerde akıllı kart sistemi kuracağız.