• 29 Mart, 2017

Cizre Belediyemiz sinek ve haşeresiz bir yaz için ilaçlama çalışmalarını zamanında başlattı

Cizre Belediyemiz sineksiz ve haşeresiz yaz ayları için ilaçlama çalışmalarına erkenden başladı. Kentte sinek ve haşerelerin üreme dönemlerinde ilaçlama çalışması başlatan başlattık.

Cizre Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan bir ekip bütün kentte sinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışması başlatıldı. Cizre Belediye Başkanımız ve Kaymakam Sayın Ahmet Adanur’un talimatıyla ilaçlama çalışmasının bahar ayları itibariyle erkenden başlatılması Cizre’de vatandaşların yaz aylarında sineksiz ve haşeresiz geçirmesini sağlayacaktır. Sivrisinek ve haşereyle mücadelede en doğru zaman olan larva döneminde Belediyemiz ilaçlama çalışmalarına tüm hızıyla sürdürüyor. İlaçlama çalışmaları ilk olarak kenar mahallelerde besicilik faaliyeti yapılan mandıra ve ahırlarda başlatıldı. Ardından sinek larvalarının yoğun olduğu su birikintileri, kanallar ilaçlanarak erkenden kontrol altına alındı.

‘Yaz aylarında vatandaşlarımız evlerinde rahatça oturacaklar’

Havaların ısınmasıyla birlikte halk sağlığını tehdit eden sivrisinek, karasinek ve haşerelere karşı başlatılan mücadelede Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kanalizasyonlarda ve su birikintilerinin yoğun olduğu noktalarda termal sisleme ve larvasit uygulamalarını gerçekleştiriyor. Mevcut fosseptiklerin kontrolü ve sivrisinek larvası görülen bölgelerde ilaçlama çalışmaları yapan ekipler yaz aylarında ortaya çıkan haşere ve sivrisineklerin üreme dönemlerinde yapılan çalışmalar hakkında Belediye Başkanımız ve Kaymakam Sayın Ahmet ADANUR ‘’İnsanların yaşadıkları yerleri yaşanmaz hale getiren, hastalık etkeni vektörlere karşı etkin mücadele başlattık. Zamanında başlattığımız ilaçlama çalışmasıyla yaz aylarında vatandaşlarımız evlerinde rahat bir şekilde oturabilirler.”dedi.