• 24 Şubat, 2017

Cizre Belediyesi bünyesinde KOSGEB işbirliğiyle uygulamalı girişimcilik eğitimi başladı

Cizre Belediyemiz ve KOSGEB iş birliğiyle açılan girişimcilik kursu başvuruların tamamlanmasıyla birlikte ilk eğitim bu gün verildi.  İş fikirleri, iş kurmak ve iş geliştirmek isteyenlere yönelik Belediyemiz ve KOSGEB işbirliğiyle başlatılan kursta ilk olarak Halkla İlişkiler konusunda eğitim verildi.

Belediyemiz bünyesinde KOSGEB iş birliğiyle başlatılan uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmak için 250 kişi başvuru yaptı. İş fikirleri, iş kurmak ve iş geliştirmek isteyenlere yönelik Belediyemiz ve KOSGEB işbirliğiyle başlatılan kurs için ilk etapta 150 kişiye 25’er kişilik 6 gruba eğitim verilecek. Diğer başvuru sahiplerine ise ikinci etapta eğitim verilecektir. Cizre Meslek Yüksek Okulu’nda Yar. Doç. Dr. R. Vedat Sönmez tarafından eğitimler verilmeye başlandı. İlk olarak kursa katılanlara Halkla İlişkiler konusunda eğitimler verilmeye başlandı.

Bundan sonra da Girişimcilik özelliklerinin sınanması, İş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, Sorumlu girişimcilik kavramı ve tecrübe paylaşımı, İşletme kavramı, işletme fonksiyonları ve türleri, İşletme kuruluş şekilleri, malli ve hukuki sorumluluklar, iş planı kavramı ve öğeleri, İş planı öğeleri, Pazar araştırması, pazarlama planı, İş plan öğeleri, üretim planı, yönetim planı, finansal plan, İş planı öğelerinin pekiştirmesine yönelik atölye çalışmaları, pazar araştırma, pazarlama planı, İş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları pazar araştırma, pazarlama planı, İş planı öğelerinin pekiştirmesine yönelik atölye çalışmaları, finansal plan ve İş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar konusunda eğitimler verilecektir.