• 1 Mayıs, 2017

Cizre’de BESYO yeni dönem çalışmalarına başladı

Belediyemiz bünyesinde faaliyet yürüten Beden Eğitimi ve Spor Lisesi Kursu bu yılki eğitimlerine 110 öğrenciyle, yapılan törenle başladı. Konuya ilişkin değerlendirme yapan Belediye Başkanımız ve Kaymakam Sayın Adanur, sporun önemine değinerek, “Gençlerimizi geleceğe hazırlamak için bütün imkânlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz. Kursumuz hayırlı olsun.”dedi.

Cizre Belediyemiz bünyesinde 2010 yılında açılan ve açıldığı günden beri yüzlerce öğrenciyi Türkiye’nin farklı üniversitelerine ve spor yüksek okullarına yerleşmesini sağlayan Belediye Beden Eğitimi ve Spor Lisesi Kursu (BESYO), bu yılda Cizre Stadyumu’nda törenle açılışını yaptı. Belediyemiz bünyesinde faaliyet yürüten BESYO’da, Cizre’nin ve bölgenin spor alanında akademik anlamda hocalarının yetiştirip Cizre’deki spor kültürüne ve başarısına katkıda bulunmak, amacıyla gençler sınavlara hazırlanıyorlar. Bu yılki kayıtlar 1 Nisan itibariyle başlamış olup şu ana kadar 110 örenci kayıt yapmış bulunmakta ve kayıtlar sona ermiş bulunmaktadır.

Bu yıl Cizre Şehir Stadyumu’nda yapılan açılış törenine Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Abdulhekim Selimoğlu, Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürü ve BESYO’ya kayıt yapan öğrenciler katıldı. İlk antrenmanlarını yapan öğrencilere Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Sayın Selimoğlu başarılar diledi.

Sayın Adanur: Gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz

Konuya ilişkin değerlendirme yapan Cizre Belediye Başkanımız ve Kaymakam Sayın Ahmet Adanur, Cizre’de gençler için çalışmaların devam edeceğini belirterek, “Gençlerimizi geleceğe hazırlamak için bütün imkânlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz. Kursumuz hayırlı olsun. Spor insan sağlığı için oldukça önemlidir ve insan hayatında olması gereken bir aktivitedir. Ahlaklı ve sağlıklı bir toplumun yaratılması için bize destek olacak bu gençlerimizin yanlarında olacağız. Onların başarısı için elimizden gelen her şeyi yapmak için çalışmalar yapacağız. Burada spor eğitimi alan her bir gencimiz evinde ve çevresindeki insanlara da spor sevgisini ve spor bilincini aşılamalıdır ve böyle bir çalışma yürütmelidir. Bütün öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Gençlerimiz bizi ve kentimizi her alanda başarılı bir şekilde temsil edeceklerine inanıyoruz.”şeklinde konuştu.