• 29 Mart, 2017

İzzet Gezer Caddesi’ne yeni düzen

İzzet Gezer Caddesi’nde sebze ve meyve satan esnaflar tarafından gelişi güzel açılan tezgâhlar ve tablalar üzerinde sebze meyve satan tablacıların yaya ve araç trafiğini olumsuz etkilemesi ve çevrede kötü görüntüye sebebiyet vermesi nedeniyle Belediyemiz Zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimler sonucu tablacılar buradan kaldırılırken bu cadde üzerindeki esnafların da caddeyi düzensiz bir şekilde kullanmaları önlendi.

Cizre ilçe Belediyemizin yeni yönetiminin göreve başlamasıyla birlikte çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İlk iş olarak ilçenin temizliğiyle başlayan çalışmalar İzzet Gezer Caddesi’ndeki cadde düzensizliğini sona erdirmek ve yeni bir düzene kavuşturulmakla devam etti. İzzet Gezer Caddesi’ndeki esnafların eşyalarını caddenin ortasına kadar getirip caddeyi düzensiz kapatması, yine burada sebze ve meyve satan manavların da tezgahlarını caddeye getirip caddeyi yaya geçişlerine kapatması ve kalan yerlerde de tabla üzerinde sebze ve meyve satan tablacılar tarafından yayaların ve araçların hareket edemez hale gelmesiyle birlikte İzzet Gezer Caddesi yıllardır düzensiz bir durumdaydı. Söz konusu caddenin esnaf ve seyyar satıcılar tarafından düzensiz bir şekilde kullanılması nedeniyle caddedeki yaya ve araç trafiği olumsuz etkilenirken aynı zamanda çevreye de kötü bir görüntü verilmesine sebebiyet vermekteydi. Bu sorunun çözülmesi, İzzet Gezer Caddesi’nin yaya ve araç trafiğine açılması, temiz ve hijyenik bir görüntü oluşturmak için Belediyemiz Zabıta ekiplerimiz denetimlerini sıklaştırdı. Yapılan denetimler sonucunda İzzet Gezzer Caddesi yaya ve araç trafiğine açılırken, çevreye de güzel bir görüntü verilmiş oldu. Zabıta Müdürümüz Cihan Sezai, söz konusu cadde başta olmak üzere bütün ilçede denetimlerini sıklaştıracaklarını ve bu denetimlerinin devam edeceğini belirterek, “Kent genelinde Cizre Belediyesi zabıta ekiplerinin denetimleri yoğun bir şekilde sürdürülecektir. Kaldırım işgalleri, seyyar satıcılar ve işportacılara karşı çalışmalarımız devam edecektir.”dedi.