• 29 Mayıs, 2017

Kutlu Doğum Çocuk Şenliği Etkinliği Bırca Belek’ te Yapıldı

İlçe müftülüğüne bağlı 4-6 yaş anaokulu kuran kursları çocuk şenliği halkımızın büyük katılımıyla Bırca Belek’te (Hamidiye Kışlasında) yapıldı. Çocuk şenliği etkinliğine Belediye Başkanımız ve Kaymakam Sayın Ahmet ADANUR, daire amirleri, anneler, babalar, gençler ve çocuklar katıldı. Programda Açılış konuşmasını yapan Cizre Belediye Başkanımız ve kaymakam Sayın Ahmet ADANUR “ilk geldiğimde Kürtçe bilmiyorum nasıl anlaşacağız diyordum,  Biz gönülden gönülle anlaşacağız. Cizre’ye hizmet ederek birbirimizi anlayacağız demiştim. Allaha şükürler olsun ki Cizre güzelleşiyor, Kuran kurslarımızda yaklaşık 2000 öğrencimiz mevcut, her mahallede anaokulu kuran kurslarımız var, burayı dolduran annelerimizi çocuklarımızı tebrik ediyorum.” Dedi.  Programda Kısa Bir konuşma yapan Cizre ilçe müftüsü Selahattin YILMAZ Cizre’de on anaokulu kuran kursu olduğunu buralarda elifba ve kuranın öğretildiğini adap, temizlik ve saygının öğretildiğini söyledi. Programda 4-6 yaş anaokullarında eğitim alan çocuklar etkinliklerini sergileyip,  Ana okul kuran kursları çocukları ilahi okuyup, semazen gösterisi yaptılar, kuran okuyan çocuklar, islamın şartlarını, teyemmümü ilahilerle seslendirdiler. Hafızlık kız kuran kurs öğrencileri de etkinliklerini sunarken, Program Nasrettin hoca ile palyaçoların gösterileriyle son buldu. Belediyemiz Cizre Müftülüğü tarafından düzenlenen kutlu doğum haftası çocuk etkinliği programı için 1500 kişilik yemek dağıttı.

İlçemizdeki 4-6 yaş anaokul kuran kursları

1-            Reyyan anaokulu kuran kursu