• 24 Şubat, 2017

Mezarlıklarda sulama ve kullanma suyu ihtiyacını gidermek için havuzlar yaptık

Cizre Asri Mezarlığı’nın sulanması ve kullanım suyu ihtiyacının devamlı sağlanması için Belediyemiz tarafından 90 metreküplük galvanizli modüller prizmatik havuz yapıldı.
Cizre’mizin en büyük mezarlığı olan 110 dönümlük Cizre Asri Mezarlığı’nda mezarlığın sulanması ve kullanım suyunun devamlı bir şekilde sağlanması için Cizre ilçe Belediyemiz tarafından 90 metreküplük galvanizli modüller prizmatik havuz yapıldı. Mezarlığın sulanması ve kullanma suyunun sürekli sorun teşkil etmesi nedeniyle kalıcı çözüm üretmek için havuz yapımını başlatan Belediyemiz Kanalizasyon ve Su İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalarda yapımı tamamlanan havuz birkaç gün içinde faaliyete girecektir. 90 metreküplük havuzunun faaliyete girmesiyle birlikte Cizre’nin en büyük mezarlığı olan 110 dönümlük Cizre Asri Mezarlığı’nın sulanma ve kullanma suyu ihtiyacı kalıcı olarak çözüme kavuşacaktır. Yafes Mahallesi’nde bulunan çocuk mezarlığında da sulanma ve kullanma suyu sorununun giderilmesi için 105 tonluk 105 metreküp hacimli betonarme havuz yapıldı.