• 29 Mayıs, 2017

Mucit abla Cizre’de çocuklara bilimi sevdirdi

Belediyemize Bağlı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün  organizasyonuyla Cizre’ye gelen ‘Mucit Abla’ lakaplı Elçin Yalçıneli, ‘Küçük Mucitler gösterisi’ ile ilkokul öğrencileriyle bir araya gelip bilimi sevdirmek için gösteri yaptı.

Cizre Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü ile İlçe Milli eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonuyla Cizre’ye gelen Mucit abla lakaplı Elçin Yalçıneli ‘Küçük Mucitler gösterisi’ ile ilkokul öğrencileriyle bir araya gelip bilimi sevdirmek için gösteri yaptı. Cizre Kaymakamlığı Konferans salonunda 3 ayrı seansla ilkokul öğrencileriyle bir araya geldi. İpten kedi, köpek, tavuk, inek, at, eşek sesleri çıkartan Mucit ablanın çeşitli malzemelerle yaptığı gösteriler öğrencileri şaşırttı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Elçin Yalçıneli, “Cizre’de ilkokul öğrencileriyle çalışma yaptık. Yaklaşık bin öğrenci bu bilim çalışmamıza katıldı. Bizim amacımız, çocuklar laboratuvar olmadan çok kolay bulunabilen, çöpe atılan atık malzemelerle deneyler yapsın istiyoruz. “dedi.