• 1 Mayıs, 2017

Nur Mahallesi Botaş Parkı’nda yenileme çalışması devam ederken, kurulan oyun alanında çocuklar doyasıya eğleniyor

Kentin yeşil ve modern bir görünüm kazanması için çalışmalarını sürdüren Cizre Belediyemiz, Nur Mahallesi Botaş Parkı’nda ve Botaş Caddesi orta refüjünde yenileme çalışması başlatmıştı. Çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, parkta kurulan oyun alanında çocuklar doyasıya eğleniyor.

Kentin yeşil ve modern bir görünüm kazanmasına büyük önem veren Belediye Başkanımız ve Kaymakam Sayın Ahmet Adanur Nur Mahallesi Botaş Parkı’nda yenileme çalışması başlatılması için talimat vermişti. Verilen talimatlar üzerine çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğü Nur Mahallesi Botaş Caddesi Parkı’nda eski taşlar, kurumuş ağaçlar kaldırıldı, düzensiz görüntü oluşturan bütün yapılar kaldırıldı ve park yeniden düzenlemek için çalışmalar başlatıldı. Yeni ağaçlar ekildi, yürüyüş alanları, çocuk oyun alanları,  dinlenme alanları oluşturuldu ve yeşilliklerin bol olduğu yeni bir park ortaya çıkarmak için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle parkta kurulan oyun alanında mahalledeki çocuklar doyasıya eğleniyor.

Yine bu parka bağlı olarak Botaş Caddesi üzerindeki orta refüjde de yenileme çalışması başlatıldı. Eski orta refüj tamamen kaldırıldı, caddeyi işgal eden bahçeler ve yapılar yıkıldı ve hem cadde genişletme hem de orta refüjü yeniden dizayn etme çalışması devam ediyor. Yapılan çalışmaların bitmesiyle birlikte Nur Mahallesi Botaş Parkı mahalleye yeni bir görünüm kazandıracaktır.