• 29 Mart, 2017

Nur Mahallesi’nde imar yolunu açma, park ve orta refüj yenileme çalışması başlattık

Nur Mahallesi Botaş Caddesi üzerinde imar yolunu kapatan bazı ev ve evlerin bahçeleri Belediyemiz tarafından yıkılarak Botaş Caddesi’nin tekrardan kullanıma açılması için çalışmalar başlatıldı. Yine Botaş Caddesi üzerinde bulunan parkta ve orta refüjde de yenileme çalışması başlattık.

Cizre’de çarpık kentleşmeyi engellemek ve daha önce oluşan çarpık kentleşmeyi yıkarak Cizre’yi modern bir kent haline getirmek için Cizre Belediyemiz çalışmalarına kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Bu kapsamda Nur Mahallesi Botaş Caddesi üzerinde bulunan ve imar yolunu kapatan bazı ev ve evlere ait bahçeler Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından yapılan çalışmayla yıkılmaya başlandı. Yıllar önce İmar yolunda inşa edilen ve Botaş Caddesi’ni kapatan ev ve bahçeleri yıkmak için önce incelemeler yapıldı, imar yolunu kapatan ev ve bahçeler tespit edildikten sonra yıkım işlemleri başlatıldı. Yapılan çalışmalarla İmar yolu açıldı, yol genişletildi ve vatandaşlarımız bundan sonra Botaş Caddesi’ni daha güvenli ve rahat bir şekilde kullanabilecektir.

Yine Nur Mahallesi Botaş Caddesi’nde bir taraftan İmar yolu açma çalışmaları devam ederken, diğer taraftan Botaş Caddesi üzerinde bulunan 1800 metrekarelik Park ve Botaş Caddesi’ndeki orta refüjde yeniden düzenleme çalışması başlatıldı. Yapılacak olan çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Nur Mahallesi’nde bulunan Park modern bir park haline getirilecek ve Botaş Caddesi’nin orta refüjü yenilenecektir.