• 24 Şubat, 2017

Sur Dibi Aile Parkı inşaatı tamamlandı

Cizre Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğinin ve Cizre Belediyesinin Dicle Kalkınma Ajansı desteği ile oluşturduğu Sur Dibi Aile Parkı inşaat faaliyetleri tamamlandı. Tamamlanan ve çok yakında açılışı yapılacak olan parkı Sayın Valimiz Ali İhsan SU, Sayın Belediye Başkanımız ve KaymakamAhmet ADANUR ile birlikte ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.
Cizre Kaymakamlığının, ailelerin kullanmasına yönelik hazırladığı projeyi 2014 yılında Dicle Kalkınma Ajansına sundu. Kabul edilen projenin tamamlanması ile Cizre modern bir parka kavuşmuş oldu.
Cizre Köylere Hizmet Götürme Birliğinin Dicle Kalkınma Ajansı Turizm Kent Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı Kapsamında sunduğu ve Sur Dibi Aile Parkı olarak hazırlanan proje başarı ile tamamlandı. Tarihi Cizre Surlarına yakın, Dicle Nehri kenarındaki boş arazinin değerlendirmesi amacı ile kullanışlı bir park oluşturulmuş oldu.
Park projesinde 9000 m2’lik alan üzerinde yeşil alanlar, yürüyüş parkurları, çocuklar için oyun alanları, sportif faaliyetler için ekipmanlar ve dinlenme alanları oluşturuldu. Tarihi Cizre Surlarının dibinde bulunan Sur Dibi Aile Parkında bayanlara özel ilk defa sosyal zamanlarını değerlendirebileceği ve rahatlıkla kullanabileceği özel bir ortam sağlanmış oldu.