12 Mart İstiklal Marşı’nın milli marşımız olarak kabul edilişinin 102. yılında vatan şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Programı, Cizre Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlendi.

12 Mart İstiklal Marşı’nın milli marşımız olarak kabul edilişinin 102. yılında vatan şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Programı,  Cizre Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Programa; Kaymakamımız ve Belediye Başkan V. Sayın Nazlı Demir,  Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Güney, Garnizon Komutanı Albay Bülent Barış Sarp, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların yanı sıra diğer protokol üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşma, ödül töreni, Cizre’de istiklal Marşı adlı video gösterimi, “Zulmü Alkışlayamam”şiirinin işaret dilindeki gösterimi, “Korkma” isimli müzikal ve şiirsel programı ve “İstiklâl”  isimli tiyatro gösterisi yapıldı.

Program, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın anılmasıyla sona erdi.