19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, ilçemizde düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.

Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının 103. yılında tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de 19 Mayıs coşkusu yaşandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Atatürk büstüne çelenk bırakılması ile başlarken, program Cizre ilçe stadyumunda devam etti.

Cizre ilçe stadyumundaki programa Kaymakam/ Belediye Başkan V. Mehmet Tunç, Garnizon Komutanı Hakan Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Günay, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

İlçe stadyumundaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Törende günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Abdulhakim Selimoğlu yaptı.

Program Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren “El Cezeri Korosu” müzik dinletisi ile devam etti.

Törende daha sonra Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü lisanslı sporcuları tarafından hazırlanan Güreş, Judo, Boks ve Halk Oyunları gösterisi sunuldu. Gençlerin gösterileri, kutlamaya katılanlardan büyük alkış aldı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen etkinliklerde dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam / Belediye Başkan V. Mehmet Tunç, İlçe Garnizon Komutanı Hakan Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Günay tarafından verildi. Tören ödüllerin verilmesi ile son buldu.