24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK' ün Başöğretmenliği kabul ettiği ve “24 Kasım Öğretmenler Günü” olarak kutlanan bu günde, öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Dünyanın en kutsal ve en eski mesleklerinden olan öğretmenlik, her zaman bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olmuştur. Dolaysıyla öğretmenlerimiz, dün olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğu yürümenin anahtarı durumunda; yetiştirdikleri öğrencilerin, vatan sevgisi, fikir hürriyeti ve insanlık meziyetinin kıymetli birer timsali olmalarını sağlamaktadırlar.

Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılan ve görevi başındayken şehit olan bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; öğretmenlerimize bundan sonraki yaşamlarında sağlık ve mutluluklar diliyorum.

Faik ARICAN
Kaymakam..