Arıtma Tesisi ile İlçemize kesintisiz İçme Suyu

Cizre Belediyemiz ile Devlet Su İşleri (DSİ) ortak çalışmasıyla yapımı devam eden, Cizre İçme Suyu Arıtma Tesisinde çalışmalar sona gelindi.

Projenin tamamlanarak hizmete açılmasıyla yılda 36,5 milyon metreküp su arıtılarak, ilçeye kesintisiz içme suyu temin edilecek. Şu ana kadar yüzde 97 fiziki gerçekleşme sağlanan projede, yapıların inşası tamamlanırken mekanik ve scada otomasyon çalışmaları devam ediliyor. Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız Sn. Faik ARICAN ve beraberindeki heyetle çalışmaları yerinde inceledi, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Cizre’ye 2045 Yılına Kadar Menba Kalitesinde Su Temin Edilecek

Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız Sn. ARICAN: ‘’İçme Suyu Arıtma Tesisini en kısa zamanda hizmete açmayı planlıyoruz. Günde 100.000, yılda ise 36 milyon 500 bin metreküp su arıtma özelliğine sahip olan tesis ile Cizre’ye 2045 yılına kadar menba kalitesinde içme suyu temin edeceğiz.’’ Dedi.