Belediye Başkanımız Sn. Adanur, Cizre Müftülüğüne Bağlı Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun Açılışına Katıldı

Cizreli genç kızlar ve bayanlar için önemli bir merkez daha açıldı. Cizre Müftülüğünce kız öğrencilere, bayanlara, ailelere yönelik dini rehberlik yapmak, ailevi sorunlara yardımcı olmak üzere Aile ve dini rehberlik bürosu açıldı. Açılışa Belediye Başkanımız ve Kaymakam Sn. Ahmet Adanur, ilçe Müftümüz, Aile ve sosyal politikalar ilçe Müdürü, Şırnak kadın kolları başkanı, kuran kursu hocaları ve bayanlar katıldı.

Müftülüğün konferans salonunda gerçekleşen programda kurs hocalarına ve kadın kültür merkezi hocalarına hitaben kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanımız ve Kaymakam sayın Ahmet Adanur: ‘’ Hem dünyada mutluluk adına hem de ahirette mutluluk adına çabalayıp duracağız. burada eğitim bekleyen 45.000 çocuk, genç ve öğrenciler var okullarda en önemli işi siz yapıyorsunuz, Önemli bir iş yaptığınızın farkında olacaksınız, ikincisi tembellik yok Sıcak ve soğuk yerlerde insanlar genelde tembel olur, fazla çalışmayı sevmezler. O yüzden o rehavete düşmeyeceğiz. Sıcaksa sıcak terlerle çalışacağız daha fazla terlersek daha fazla sevap kazanmış olacağız, hem insan yetiştirmiş oluruz arkamızda güzel bir nesil bırakırız o yüzden tembellik yok, Size bir yatırım yapılıyor bu yatırımı geri döndürmeniz lazım, memleket size bir emek verip sizi yetiştirmişse, sizin de gelip birilerini yetiştirmeniz lazım biri sizlere nasıl emek vermişse sizde yeni nesillere emek vermeniz lazım. Bizim görevimiz sizin emek vereceğiniz fiziki mekanları hazırlamak, ortamı hazırlamak, şartları iyileştirmek’’ dedi. Daha sonra Aile Sosyal politikalar ilçe müdürü Faruk Özervarlı, aileler arasında nasıl davranılmalı, aile içi şiddete maruz kaldığında nelerin yapılmasına dair bilgiler verdi.  İlçe Müftümüz Selahattin Yılmaz’ın yaptığı konuşmada aile ve dini rehberlik bürosunun yapacağı bazı hizmetleri sıraladı.

1-            Burada kızlarımıza, bayanlarımıza yönelik seminerler, tefsir, hadis dersleri, kuran dersleri verilecektir.

2-            Günümüz dünyasında kadınları doğru, sahih dini bilgilerle bilgilendirmek istiyoruz.

3-            Özellikle ailelerin dini içerikli sorularına cevap verilecektir.

4-            Parçalanma ile karşı karşıya olan ailelere rehberlik yapılacaktır. Ailevi sorunlarının çözümüne yardımcı olmaya çalışacağız ve Program okunan Kuran – Kerim’le birlikte sona erdi.