Belediyemiz, çarpık kentleşmenin önüne geçerek tarihi yapıları ortaya çıkarıyor

Belediyemiz Hz. Nuh Nebi Camii ve Hz. Nuh Peygamber türbesinin karşı cephesinde bulunup tarihi görüntüyü bozan hem de yolun dar olmasına neden olan evleri yıkarak, hem yolu genişletiyor hem de Camii’nin etrafını meydana dönüştürerek tarihi görüntüyü ortaya çıkarıyor.

Cizre Belediyemiz çarpık kentleşmeyi ortadan kaldırmak için kentin yeni imar planını tüm hızıyla uygulamaya devam ediyor. Bu kapsamda Dağkapı Mahallesi’nde çarpık kentleşme sonucu hem caddelerin dar olmasına neden olan hem de tarihi Hz. Nuh Nebi Camii ve Hz. Nuh Peygamber türbesinin önünü kapatarak tarihi görüntüyü bozan bazı evler Belediyemiz ekipleri tarafından yıkıldı. İş makinaları tarafından başlatılan yıkımda evler yıkıldı cadde genişletilecek ve tarihi Hz. Nuh Nebi Camii ve Hz. Nur Peygamber türbesinin önü açılarak tarihi yapılar ortaya çıkarılacak ve bu alanlar da meydana dönüştürülecek.

Sayın Adanur: Cizre’yi  modern bir kent haline getiriyoruz

Cizre’yi şehir yapmakta kararlı olan ve bunun için her türlü imkânı seferber ederek kenti önce bir inşaat alanına çeviren ve ardından da yapılan çalışmalarla ve geliştirilen projelerle Cizre’ye modern bir kent haline getiren Cizre Belediye Başkanımız ve Kaymakam Sayın Ahmet Adanur, kentte artık çarpık kentleşmeye asla izin vermeyeceklerini belirterek, “Bizler Cizre’yi şehir yapacağız. İnsanların rahat ve huzur içinde yaşayabileceği modern bir kent haline getiriyoruz. Bu çalışmaları yaparken de halkla birlikte çalışıyoruz ve halkın desteğini alıyoruz.” dedi.