Belediyemiz Dengbêj Fadil Cizîrî için Anma Gecesi Düzenledi

Geçen yıl Parkinson hastalığına yenik düşerek hayatını kaybeden ölümsüz ses sanatçımız Fadıl EGÜL (Dengbêj Seyid Fadıl Cizîrî) anısına, Belediyemiz Dengbêj evinde anma gecesi düzenlendi.

Anma gecesine Şırnak milletvekili Nuran İMİR, Belediye Eşbaşkanlarımız Mehmet ZIRIĞ ile Berivan KUTLU, HDP Cizre ilçe Eşbaşkanları, Meclis üyeleri, Fadıl Ciziri’nin ailesi, sevenleri ve Botan dengbejleri katıldı. İlk olarak anma gecesinde Fadıl Cizîrî’nin hayatıyla ilgili hazırlanan sinevizyon gösterisi izletildi. Anma gecesinde kısa bir konuşma yapan Şırnak Milletvekili Nuran İMİR: ‘‘Dengbej Fadıl Cizîrî’nin seslendirdiği Heyran Jaro ve seydiko’yu dinlediğim zaman kendimi 100 yıl yaşamış gibi hissediyorum. Yine Fadıl Cizîrî’nin sayesinde Meryem Xan, Ayşe Şan ve birçok dengbejleri hatırlıyorum. Böyle bir organizasyon düzenleyen Belediyemize teşekkür eder, bu organizasyonların ayda bir yapılmasını talep ediyoruz.’’dedi.

Daha sonra Botan yöresinin Dengbêjleri,  Seyid Fadil Cizîrî’nin seslendirdiği Heyran Jaro, Şahino ve Seydiko parçalarıyla anma gecesine katılan misafirlere unutulmaz bir gece yaşattılar.