Belediyemiz, İlçedeki Moloz Kirliliğinin Önüne Geçiyor.

Kaymakam / Belediye Başkan V. Mehmet Tunç’un talimatı üzerine, Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, eski Şırnak yolu ve Nur Mahallesi Mem u Zin parkının çevresinde usulsüz bir şekilde dökülen molozların temizlenmesi için çalışma başlattı.

Belediyemiz, yetki ve sorumluluk alanlarına giren bölgelerde çevre ve görüntü kirliliğine neden olan alanları tespit ederek, çevre düzenleme çalışması başlatıyor.

Bir yandan şehrin çeşitli mahallelerindeki boş arazilere ve yol kenarlarına dökülen molozların temizlenmesi için yoğun çaba sarf eden Belediyemiz, bir yandan da kaçak ve izinsiz olarak dökülen molozlarla ilgili denetimler gerçekleştiriyor.

Belediyemiz, yol kenarlarına ve boş arazilere rastgele moloz ve çöp bırakan kişilere 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 41. Maddesi gereğince en üst sınırdan para cezası uygulanacağını bildirdi.

Para cezası ile birlikte ayrıca söz konusu atıkların kaldırılmasına ilişkin masraflarında sorumlu kişi veya kişilerden tahsil edileceğini kaydeden yetkililer, bu konuda asla taviz verilmeyeceğini vurguladı.

Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, Vatandaşlarımızın düzenli ve temiz bir yaşam alanına sahip olması amacıyla şehir merkezinde de bulunan molozların kaldırılması için çalışmalar başlattıklarını kaydetti.