Belediyemiz Tarafından Hazırlanan Cizre Tanıtım Filminin Galası Yapıldı

Tarih, kültür, sanat ve sosyal yaşamdaki canlanmanın tanıtımı için Belediyemiz film hazırladı. Kaymakamlık konferans salonunda gerçekleşen Gala ’ya Belediye Başkanımız ve Kaymakam Sn. Ahmet Adanur, Ak parti İl kadın kolları başkanı Hatice Atan, Şırnak Memur Sen başkanı Abdullah Çatı, Cizrespor başkanı Salih Sefinç, ve Kamu kurum müdürleri, Sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı. Gala’da konuşma yapan Belediye Başkanımız ve Kaymakam Sn. Adanur : ‘’ Cizre için hepimizin gördüğü ve bildiği gibi birçok iş yapmaya çalışıyoruz ama yapamadığımız bir sürü şey de var. Yaptıklarımızın aynı zamanda başka yerlere Türkiye’nin diğer taraflarına diğer uçlarına İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya gibi büyükşehirlere aktarmamız lazım. Ne kadar mükemmel işler yaparsanız yapın eğer karşı tarafa olumlu bir algı oluşturacak şekilde bir iz bırakamamışsanız en mükemmel şeyler bile olumsuz bakış açısıyla heba olup gidiyor. Cizre hakikaten büyük hizmetlere ihtiyacı var aynı zamanda algıyı değiştirme, kendini daha iyi ifade edebilme, başkalarının daha iyi anlayabilmesi, bakış açısını değiştirebilme adına ciddi çalışmalar yapılması gerekiyor. Biz de bu düşünceyle yaklaşık 7-8 ay önce belki 1 yıllık belediye başkanlığımızda tüm bu işleri yaparken acaba nasıl tanıtabiliriz. Cizre’yi nasıl Türkiye’ye duyurabiliriz, nasıl daha çok insana bakış açılarını değiştirmek adına bir şeyler sunabiliriz diye düşünürken bir tanıtım filmi yapmak, Arkasından da bir belgesel filmi çekmek ve bunu bütün Türkiye’ye duyurmak. Mümkünse belgesel kanallarında yayınlatmak, mümkünse Türkiye gündemine taşımak oradan da farklı geri dönüşümler alarak hem Cizre’nin geleceği adına bir yatırım yapmak hem de olumlu bir algı oluşturarak ilgi çekici bir yer haline getirmek, kendi içinde var olan potansiyeli daha farklı bir boyutta kendi içinde yaşayan değil de dışarı doğru açılan bir pencere şeklinde sunmaktır asıl hedefimiz. İki gün önce hepinizin bildiği gibi herkesin izlediğini tahmin ediyorum yaklaşık 2 dakikalık tanıtım filmiyle hem sosyal medyada, hem görsel medyada hem de gazete basında Cizre iki üç gündür kendine yer buldu. İnternet haber sitelerinde manşet olarak yayınlandı, TRT’den haber olarak yayınlandı. Bir şekilde ulusal basında kendine yer bularak hem yaşadığı değişimi göstererek, hem de tarihten gelen birikimi, kültürü, mirası tekrar gün yüzüne çıkartmak adına önemli ve muhteşem bir çalışma oldu diye düşünüyorum’’ dedi ve Program Cizre Tanıtım Filmi izlenmesiyle birlikte son buldu.