Bozalan Mevkiindeki Anız Yangını, Büyümeden Söndürüldü.

Bozalan Köyü Harebelisa mezrası tüneller bölgesinde kuru otlardan oluşan yaklaşık 200 dönüm arazide çıkan anız yangını, itfaiye ekiplerimizin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine Belediyemiz İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, olay yerine yönlendirildi. İhbar üzerine bölgeye gelen itfaiye erleri, yangına müdahale etti.

Anız yangının büyük olması ve çevreye yayılması üzerine Belediyemiz, Şırnak, İdil, Kasrik Belediyeleri ile Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden takviye ekip isteğinde bulundu.

Şırnak, İdil, Kasrik Belediyeleri ile Şırnak İl Orman Müdürlüğü ile Belediyemizin çok sayıda iş makinalarının desteğiyle anız yangını kontrol altına alındı.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Davut Sinanoğlu, Bozalan mevkiinde çıkan anız yangınında incelemelerde bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sinanoğlu, ‘‘Bozalan mevkiinde meydana gelen anız yangınında, bölgeye itfaiye başta olmak üzere çok sayıda iş makinaları sevk edildi. Ancak rüzgarın etkisiyle yangın daha da büyüdü. Olayda herhangi bir can kaybı, yaralanma ve mal kaybı meydana gelmemiştir. Şırnak, İdil, Kasrik Belediyeleri ile Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerin desteği ile yangın kontrol altına alındı. Desteklerinden dolayı Şırnak Belediyesine, İdil Belediyesine, Kasrik Belediyesi ile Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.’’ Dedi.