Cizre Kaymakamlığı İlçe Müftülüğüne bağlı “4-6 yaş Kur’an Kursları Çocuk Şenliği” düzenlendi.

Cizre İlçe Stadında Cizre Kaymakamlığı İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilerin yıl boyunca öğrendikleri bilgi ve becerilerini sergilemek, öğrenci, veli ve öğretici arasındaki kaynaşmayı sağlamak amacıyla Cizre Şehir stadında "Çocuk Şenliği" düzenlendi.

İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen programa, Kaymakam/ Belediye Başkan V. Mehmet Tunç, İl Müftüsü Mehmet Taştan, Kaymakam Refiki Mustafa Aksoy, İlçe Müftüsü Süleyman Baran, öğretmenler, veliler ve çocuklar katıldı.

Program, Kuran kursu öğrencisinin Kur'an-ı Kerim tilaveti ve mealiyle başladı. Çocuklar daha sonra Kur'an kurslarında öğrendikleri ezan, şiir, dua, kısa süreler, semazen ve çeşitli dallarda yeteneklerini sergiledi.

İlim ve irfanla yeni bir medeniyet inşa etmek istediklerini aktaran İlçe Müftüsü Süleyman Baran, “Temel hedefimiz Hazreti Nuh (a.s.)’im diyarında, 90 tane el Cezeri'nin olduğu bir yerde, yine eski zaman dilimlerinde olduğu gibi çocuklarımızı gençlerimizi ilimle, irfanla bir medeniyet inşa etmektir.” dedi.

İl Müftüsü Mehmet Taştan, “ Bugün çok mutluyum. Çünkü çocuklarımızın erkek kız 4-6 yaş çocuklarımızın okul bitirme törenleri yapılıyor. İlimizde 37 adet 4-6 yaş sınıfımız var. Çocuklarımıza yönelik onlar da yaklaşık 500 tane öğrencimiz var. Hedefimiz İnşallah bunları çoğaltmak. Ama özellikle de Cizre ilçemizde bu konu biraz daha ehemmiyetle ele alınmış bir konu. Bunu sağlayan arkadaşlarımıza ilçe müftümüz başta olmak üzere Sayın kaymakamımıza, Sayın Valimize ve yöneticilere çok teşekkür ediyorum. Gerçekten amacımız çocuklarımıza İslam ahlakını, Kur'an ahlakını değerlerimizi, yöremizi, örf ve adetleri öğretmek. Sevgiyi, saygıyı öğretmektir. Başarılı olursak ne mutlu bize. İnsanları seven, komşuluk ilişkilerini bilen, anne babaya saygıyı bilen çocuklara ve gençliğe ihtiyacımız var.  Bunun yolu da 4-6 yaş kuran kurslarından geçiyor. Bütün çocuklarımız Bu yoldan geçerek bu mutluluğu tadarlar inşallah. Bu manada bütün anne babalara, çocuklarını 4- 6 yaş grubu kuran kurslarına göndermelerini istiyoruz. Özellikle varlıklı insanlarımızdan bu kuran kurslarımızın sayılarını arttırmaya çalışmalarını ve desteklerini bekliyoruz. Rabbim bu günleri fazlasıyla ziyadesi ile sayısını arttırarak nasip etsin inşallah." ifadelerini kullandı.

Programda kısa bir konuşma yapan Kaymakam/ Belediye Başkan V. Mehmet TUNÇ’ta “Bu coğrafyada ilim, tedrisat, ahlak ve maneviyat yaşatmamız gereken en önemli değer; ülkemizi, devletimizi, milletimizi ileriye taşıyacak olanlar çocuklar gençler, geleceğin asli sahiplerini Vatanımız, milletimiz, devletimiz için iyi yetiştirmek zorundayız. İrfanlı gençlere ihtiyacımız var. Kendini yetiştirmiş gençlere ihtiyacımız var. Bizim için ahlakı ile maneviyatı ile devlete ve millete hizmet edecek gençlere ihtiyacımız var. Buradaki yavrularımızı, anne babalarını dedelerini ninelerini tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yoğun katılımın olduğu etkinlikte çocuklara, öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.