Cizremizde 10 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından; ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, toplumda çevre konusunda farkındalığı yükseltmek amacı ile bugün ülkemiz genelinde 11 milyon, Cizremizde de farklı noktalarda toplam 10 bin fidan toprakla buluştu.

Bu kapsamda; Cizre İsmail Ebul-iz El Cezeri Bilim Merkezi Bahçesinde fidan dikim etkinliği düzenlendi. Fidan dikim etkinliğine Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Davut Sinanoğlu, Garnizon Komutanı İlker Akkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Korhan Sert, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Taşkıran, İlçe Jandarma Komutanı Okan Talay, kamu kurum müdürleri STK’lar, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Fidan dikim etkinliğinde konuşma yapan Sinanoğlu ” Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde yürütülen bu projeyle bugün milyonlarca fidan toprakla buluşacaktır. Bu kapsamda ilçemizde de 10 bin fidan dikilecektir. Bugün etkinlikle beraber belediye imkânlarını da kullanarak uygun hazine arazilerine, mera vasfını yitirmiş arazilere, yol kenarlarına, orta refüjlere, okul bahçelerine, meydanlara, cami bahçelerine, park ve bahçelere, osb bahçesine ve köylerimizde muhtarlarımızın gösterecekleri yerlerde çalışma yapılması da sağlanacaktır.

Bu etkinlik ilçemizin ağaç ve orman varlığını artırmaya yönelik yapılan çalışmaların bir başlangıcı olacaktır. Asıl amacımız, gelecek nesillere daha yeşil, daha temiz, daha yaşanabilir bir Cizre bırakmaktır.

Bu fidanlar gelişen büyüyen güçlenen devletimiz gibi büyüyecek, güçlenecektir. Vatanı sevmek vatanı güzelleştirmek, inşa etmek ve ihya etmek demektir. Bu manada bugün burada gerçekleştirilen faaliyet anlamlıdır. Tabi bunun kalıcı olması, fidanların korunması, bakımının da yapılması gerekmektedir. Bu fidanlar artık evlatlarımız gibi bizlere emanettir, Cizrelilere emanettir” dedi.