ELCEZERİ YATILI KURAN KURSUNDA HAFIZLIĞA GEÇİŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ

El Cezeri Kur’an Kursunda okuyan 23 öğrenci bir yıllık temel eğitimden sonra Hafızlık eğitimine başlayacaktır.

Öğrenciler bir yıllık eğitimde kuranı, tecvidi, dini bilgileri öğrendiler. Bunun yanında çeşitli sureleri ezberlediler. Hafızlık eğitimine geçen bu öğrenciler bir yıl sonra hafızlığı bitirmeleri hedeflenmektedir.  Hafızlığa geçiş eğitim törenine Belediye Başkanımız ve Kaymakam Sayın Faik ARICAN, Cizre Müftüsü ve öğrencilerin velileri katıldı. Programda kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanımız ve Kaymakam Sn. ARICAN: ‘’El Cezeri Kur’an kursu öğrencilerine böylesi güzel, modern bir binada hizmet vermeyi sağlayan ve bu katkıda emeği geçen velilerimize, Müftülük personellerimize teşekkür ederim. Öğrencilerimizi ziyaret edip, sohbet ettik inşallah daha çok ziyaret edip yanlarında olacağız. Bizler birliğimizi ve beraberliğimizi korursak aramıza kötü niyetliler giremez. Bunu sağlayacak olan da yüce dinimizdir.’’ dedi. Daha sonra çocuklar ilahiler okuyarak Kuran kıraat ettiler ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler.