İlçemizde 200 Hafız Öğrencimiz için Hafızlık İcazet Merasimi Düzenlendi.

Şırnak, Cizre ve Silopi İlçe Müftülüklerimize bağlı Kur'an Kurslarımızda 2019-2020 ve 2021 yıllarında eğitimlerini tamamlayan 200 hafız öğrencimiz için Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi.

Cizre Hamit Özalp Şehir Stadyumunda düzenlenen Hafızlık Merasimine Şırnak Valimiz Ali Hamza Pehlivan ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. İsrafil Kışla, Diyanet İşleri Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, Mushafları İnceleme Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Hafızlık Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Eski Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu, Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Yelek, İnsan ve Medeniyet Hareketi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Güney, İş İnsanları Osman Kaan ve Ahmet Sarı ile Şırnak Belediye Başkan V. Ayten Akgül, Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Mehmet Tunç, İdil Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Refik Özsoy, Silopi Kaymakamı Can Kazım Kuruca, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, İl Müftüsü Mehmet Taştan, Kurum Müdürleri, İlçe Müftülerimiz, Çevre il ve ilçelerden din adamları, imamlar, vaizler ve STK temsilcileri, hafız öğrencilerimiz ve aileleri katıldı.

Hafızlık Merasiminde konuşan Vali Pehlivan; "Ben burada bulunan hafız kardeşlerimi, onları yetiştiren hocalarımızı, ailelerini can-ı gönülden kutluyor ve teşekkür ediyorum. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarıyla aramızda bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanımıza ve heyetine, Diyanet İşleri Başkan Yardımcımıza, Kurul Başkanlarına, Daire Başkanlarına, uzaktan ve yakından teşrif eden siz saygıdeğer misafirlerimize ilginizden, teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum.

İnanan milletlerin, devletlerin gücü sadece maddi unsurlardan kaynaklanmaz; manevi unsurlar bu gücün temelini teşkil eder. İki bin yılı aşkın süredir var olan devlet ve millet geleneğimizdir, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz aziz milletimiz, hem bu iki bin yıllık süre içerisinde ve hem bin yıllık ebedi vatan edindiği Anadolu'da geçirdiği yüzyıllar içerisinde salt cengâverlikle yol almamıştır. Hem bilek gücü ile hem de yürek gücü ile yol almıştır. O yürek gücünün özünde maneviyat yer alır. Maneviyat maddi unsurları da destekleyen, çoğaltan sonsuz bir kaynaktır. Onun içinde de inanç değerleri yer alır.

Bugün bu kardeşlerimiz 3 yılı aşkın bir süre içerisinde, Diyanet İşleri Başkanlığımızın müfredatları çerçevesinde İl Müftülüğümüzün genel organizasyonunda öğretmenlerimizin gayreti ile Kur'an-ı Kerim'i hıfzettiler, ezberlediler. Şimdi bu kardeşlerimiz kendileri nasıl aydınlandıysa, Cizre'nin, Silopi'nin, Şırnak'ın yollarında, mahallelerinde, köylerinde dolaşıp diğer kardeşlerini de aydınlatmaya gayret gösterecekler. Geçmişte âlimler yetiştirmiş, birlik ve beraberliğin merkezi olmuş bu kadim topraklarda, bizim onlardan isteğimiz özüne, köklerine inmeleri ve o köklerde yer alan manevi değerleri yeniden yeşertmeleridir. Bu bağlamda, bugün diploma alıyor olmaları, bir netice, bir final değil, bilakis başlangıçtır.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Mersin iline Vali olarak atandığını belirten Vali Pehlivan, "Şırnak'taki süremizi tamamlamış olduk ve Mersin vilayetine doğru birkaç gün içerisinde yol alacağız. Üç yıllık sürede Şırnak İlimizin havasını soluduk, suyunu içtik, birlikte vakit geçirdik, her alanda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Yoğun, bir o kadar da güzel günlerimiz oldu. Bu vesileyle sizlerden helallik istiyorum. Lütfen haklarınızı helal edin ve gittiğimiz diyarlarda da bütün Şırnaklı hemşehrilerimizin bir kapısı olduğunu da unutmayın lütfen. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun; birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin." diyerek sözlerini tamamladı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. İsrafil Kışla, Diyanet İşleri Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı ve İl Müftüsü Mehmet Taştan da birer konuşma yaparak böylesine önemli bir programda bir araya gelmekten ziyadesiyle memnun olduklarını belirtip hafızlık merasiminin hayırlara vesile olmasını temenni ettiler.

Kur'an tilaveti, ilahiler ve dualarla devam eden hafızlık merasiminde daha sonra eğitimlerini tamamlayan hafızlarımıza hediyeleri ve belgeleri takdim edildi.

Günün anısına yapılan toplu fotoğraf çekiminin ardından merasim sona erdi.