Kaymakam / Belediye Başkan V. Mehmet Tunç Başkanlığında, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İlçe Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı Yapıldı.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İlçe Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Kurulu 2022 yılının ilk toplantısı Kaymakam / Belediye Başkan V. Mehmet Tunç Başkanlığında gerçekleştirildi.

6284 sayılı ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlemesine dair kanun kapsamında şiddetle mücadele alanında sunulan hizmetlerin daha etkin bir şekilde yürütülmesi ve uygulamalardaki sorunların giderilmesi amacıyla kurulan komisyonun toplantısı, Cizre Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen toplantıda; Kadın Acil Destek (KADES) uygulamasının tanıtımına yönelik etkin kampanya düzenlenmesi, Elektronik kelepçe uygulaması, Şiddet uygulayana yönelik önleyici tedbir kararlarının uygulanması, Aile içi ve kadına karşı şiddet olayları kayıt ve risk değerlendirilmesi, Kadın konukevinin açılması, Adli destek ve mağdur hizmetler biriminin (ADM) tanıtımının yapılması ve farkındalığının arttırılması, ŞÖNİM’lerin kapasitelerinin arttırılması, EGM ve JGK’nın kadına yönelik şiddetle mücadele birimlerinin kapasitesinin arttırılması, Aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele Koordinasyon, İzleme, Değerlendirme Komisyonlarının daha sık toplanması ve ilgili toplantılara vaka bazlı gündem oluşturulması gibi konular görüşüldü.

Toplantı sonunda alınan kararlar, öneriler ve diğer hususları içeren bir rapor hazırlanarak ilgili birimlere iletilmek üzere toplantı sonlandırıldı.