Kaymakam / Belediye Başkan V. Mehmet Tunç, Şal-Şepik Atölyesini Ziyaret Etti.

Kaymakam / Belediye Başkan V. Mehmet Tunç, Şırnak Belediyesi Başkan V. İhsan Gören ve Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan ile birlikte Şırnak Üniversitesi Kampüs yerleşkesinde faaliyet gösteren ve Şırnak Bölgesinin en önemli kültürel ürünlerinden biri olan şal-şepik kumaşı üretim atölyesini ziyaret etti.

Şal-Şepik Atölyesinde usta öğreticiler ile bir araya gelen Kaymakam Tunç, bölgede özel günlerin vaz geçilmez giysisi olan yöresel kıyafet Şal-Şepik’in üretimine ilişkin ustalardan bilgi aldı.

Yöre halkının yüzyıllar öncesinden günlük hayatta giydiği Şal-Şepik geleneğinin gelecek nesillere ulaştırılması ve yaşatılması için ustaların büyük bir emek sarf ettiklerini belirten Kaymakam / Belediye Başkan V. Mehmet Tunç, şal-şepik atölyesini gezerek, atölye çalışanlarına başarı ve kolaylıklar diledi.