Sanayi Caddesi’nde ‘Sokak Sağlıklaştırılması’ projesi çalışmasını başlattık

Cizre kentine güzellikler üstüne güzellik katan Cizre Belediyesi Sanayi Caddesi’nde ‘Sokak Sağlıklaştırılması’ projesini hayata geçirmek için çalışmalar başlatıldı.

Cizre Belediye Başkanımız ve Kaymakam Sayın Ahmet ADANUR tarafından geliştirilen projeler hayata geçirilmeye devam ediliyor. Cizre’yi yeniden inşa etmek ve ilçeyi modern kente dönüştürüp, huzur ve refah getirmek için hazırladığı projeleri bir biri hayata geçiren Belediye Başkanımız Sayın ADANUR ilçedeki en işlek ve Cizre Belediyesi’nin de yer aldığı Sanayi Caddesi’ni baştan değiştirip ‘Sokak Sağlıklaştırılması’ projesini de hayata geçirmek için çalışmalar başlatıldı. Eskiden parke taşı döşenmiş halde olup araç trafiğinden geçilmeyen caddeye Belediye Başkanımız Sayın ADANUR tarafından getirilen yeni düzenlemeyle artık araç trafiğine kapatılan Sanayi Caddesi o eski görüntü yerine yeniden inşa edilmek için proje geliştirildi. Sanayi Cadddesi’ni ‘Sokak Sağlıklaştırılması’ projesi için ihale aşaması tamamlandıktan sonra bu gün itibariyle çalışmalar başlatıldı.

İş makineleri aracılığıyla parke taşlar kaldırıldı, yetersiz olan alt yapıyı güçlendirme çalışması yapılacak, elektrik telleri yer altına alındı ve yer altı çalışmaları tamamlandıktan sonra cadde sanat sokağının devamı olacak şekilde yeniden dizayn edilecek ve şehrin temiz ve modern kent görünümüne yeni bir görüntü katacak. Projesinin tamamlanmasıyla birlikte yolun tam ortasına 3 metrelik yaya yolu yapılacak, yolun her iki tarafına çiçeklik, 12 adet bank, çiçeklikler konulacak. Yine yolun her iki tarafına halkın güneşten korunması için tek tip ve düzenli açılıp kapanabilen çelik konsilosyon (Güneşlik) yapılacak.

Sanayi Caddesi’nde ‘Sokak Sağlıklaştırılması’ projesiyle Cizre halkının rahat bir şekilde oturabileceği alanlara bir yenisi eklenecek ve Cizre’ye yeni bir görünüm kazandıracak. Konuya ilişkin bilgi veren Belediye Başkanımız Sayın Ahmet ADANUR Cizre’yi yeniden inşa edeceklerini belirterek, “Cizre’yi huzurlu, modern kent görünümüne kavuşturmak için çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecektir.”dedi.