Şehir içi Minibüslerimiz Kartlı Sisteme Geçiş Yaptı

Toplu taşımacılığın vazgeçilmez öğelerinden biri olan minibüslerde kullanılan kart sistemi ile artık minibüs taşımacılığında para ile tahsilat işlemi ortadan kaldırılarak çok daha kolay ve ekonomik bir sistem kurulmasını sağlanmıştır.

Sistem hakkında kısa bir bilgi veren Belediye Başkanımız ve Kaymakam Sn. Faik ARICAN: ’’ Kurduğumuz minibüs kart sistemi ile birlikte minibüsleri kullanan yolcular akıllı kartlarına minibüse biniş hakkı yükleterek ve minibüslere binişlerde bu kartlarını kullanarak kolay ve ekonomik bir kullanıma sahip olurlar ’’dedi.  Böylelikle minibüs içerisinde para üstü alma verme işlemleri ortadan kalkıyor. Aynı zamanda yolcuların bilet ücretleri de önceden tahsil edilmiş olduğu için, minibüslerde kartlı sistem minibüs işletmecileri için maddi açıdan önemli bir kazanç sağlamış oluyor. Kart dolum Merkezimiz Dicle Mahallesi Cizre Meslek Yüksek Okulu karşısında olup halkımızın hizmetine girmiştir.