15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Cizre Kaymakamlığı ve Cizre Belediyesi tarafından hain darbe girişiminin 4. yıl dönümünde 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi günü etkinlikleri düzenlenecek.

15 Temmuz Çarşamba akşamı Hükümet Konağı -Kaymakamlık bahçesinde düzenlenecek etkinliklerde Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun kararları uygulanacak.

BAŞKAN VEKİLİMİZ SİNANOĞLU TÜM CİZRE HALKINI DAVET ETTİ

Cizre Kaymakamlığı ve Cizre Belediyesi tarafından düzenlenen programa tüm Cizre halkı davet edildi. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Davut Sinanoğlu, tarafından yapılan davette şu sözlere yer verdi: “Şanlı Türk Ordusunun içine sızmış ve Türk ordusunun adını lekelemeye çalışan hain terör örgütü FETÖ 4 yıl önce Aziz Türk Milletinin birliğini bozmaya ve Devleti yıkmaya çalıştı ancak karşısında vatanına sahip çıkan ve canı pahasına darbenin karşısında duran Türk Milleti’ni buldu. Türk Milleti’nin birliğini bozmaya çalışanlar unutmasınlar ki 15 Temmuz’da olduğu gibi vatanını canı pahasına savunan halkımızı karşısında bulacaklardır. Hain darbe girişiminin 4. Yılında şehitlerimiz ve gazilerimiz başta olmak üzere o kara gecede canını hiçe sayan vatandaşlarımızı anma etkinliklerimize tüm halkımız davetlidir” diye konuştu.

PROGRAM

Cizre Kaymakamlığı ve Cizre Belediyesi tarafından organize edilen programlar kapsamında, 14 Temmuz salı günü saat 20.00’da Hz. Nuh Nebi camide Kuranı Kerim Tilaveti, 15 Temmuz Şehitlerimizin anısına Mevlidi Şerif okunması. 15 Temmuz Çarşamba günü saat 13.00’da Şehit Kabirlerinin ziyaret edilmesi, Sevgi Sokağında saat 18.00’da 15 Temmuz fotoğraf sergisinin açılması ve Hükümet Konağı -Kaymakamlık bahçesinde saat 20.00’da 15 Temmuz Şehitlerini anma, Demokrasi ve Milli Birlik günü program akışı, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı, Kuran-ı Kerim tilaveti ve Şehitler için dua, 15 Temmuz belgeseli sinevizyon gösterisi, protokol konuşmaları, ilahi grup ve aşır, şiir dinletisi, türkü dinletisi, grup tillo, ödül töreni, salaların okunması, demokrasi nöbetine başlanması, ulusa sesleniş ile düzenlenecek etkinliklerde Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun kararları uygulanacak.