15 Temmuz Destanı

15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde devletimize karşı hain darbe kalkışmasının ikinci yıldönümü nedeniyle Cizre’de program düzenlendi.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Saat:20.00'de başladı.  Anma programına Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız Sn. Faik ARICAN Kurum Amirleri sivil toplum temsilcileri ve çok sayıda  vatandaş katıldı. Son derece coşkulu  ve  yoğun bir katılımın olduğu program 15 Temmuz  Şehitleri ve tüm Şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve Dualar okundu. 15 Temmuz  hain darbe girişimi hakkındaki  Belediyemiz tarafından hazırlanan sinevizyon ve belgesel gösterimlerinin ardından, İlçemizde düzenlenen 15 Temmuz konulu Şiir, Resim, Kompozisyon ve Halk koşusu yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini verdi.  Programda konuşma yapan Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız Sayın Faik ARICAN: ‘’ 15 Temmuz Destanına destek vermiş ve kritik görevi alan Cizreli vatandaşlarıma selam olsun, Milletimiz iradesine ve idaresine sahip çıkmıştır.” Dedi. Daha sonra programa katılan vatandaşlarımıza Belediyemiz tarafından çeşitli ikramlar yapıldı. Saatler 00.13’ü gösterdiğinde tüm Türkiye’de olduğu gibi İlçemizde de tüm camilerimizde şehitlerimiz için selalar okundu ve demokrasi nöbeti tutuldu.