81 İlden Gelen Kadınlar Cizre’nin Tarihi ve Turistik Yerlerini Gezdi.

"81 İl Şehr-i Nuh'ta Buluşuyor" projesi kapsamında 81 ilden Cizre’ye gelen kadınlar, Cizre’nin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etti.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün destekleri ile “Yeşeren Gençlik Derneğinin” ev sahipliğinde gerçekleştirilen proje ile Şırnak'ta ve Cizre’de buluşan kadınlar, Cizre’de bulunan Mem u Zin Türbesini, Nuh Peygamber Türbesini, İsmail Ebul-İz El Cezeri Türbesi, Hamidiye Kışlası (Bırca Belek) Cizre Müzesi, Mehmet Ağa Kasrı ve eski çarşıyı gezdi.

Kaymakam / Belediye Başkan V. Mehmet Tunç, 81 İlden gelen heyet ile Mehmet Ağa Kasrında (Dengbej evi) bir araya geldi. Dağkapı Mahallesinde bulunan Dengbej Evini gezen kadınlar, Dengbejlerimizin seslendirdiği Kürtçe, Türkçe ve farklı yöresel şarkılar eşliğinde eğlendiler. 81 ilimizden Cizre’mize gelen kadınlarımızı ziyaret eden, Kaymakam / Belediye Başkan V. Mehmet Tunç, Cizre’nin genel durumu, İlçede devam eden çalışmalar ve kadınlarımız için yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

"81 İl Şehr-i Nuh'ta Buluşuyor"  projesine ev sahipliği yapan Şırnak Yeşeren Gençlik Derneği Başkanı Hatice Atan ve diğer Kadınlarımız program sonrasında Kaymakam / Belediye Başkan V. Tunç ile hatıra fotoğrafı çektirdi.