Belediyemiz açık yağmurlama kanalında temizlik çalışması başlatıldı Belediyemiz açık yağmurlama kanalında temizlik çalışması başlatıldı

Belediyemiz açık yağmurlama kanalında temizlik çalışması başlatıldı  Belediyemiz açık yağmurlama kanalında temizlik çalışması başlatıldı

Belediyemiz ve DSİ Bölge Müdürlüğü ekipleriyle beraber kış ayları öncesi Nur Mahallesi, Konak Mahallesi ve Kuştepe mevkiindeki açık yağmurlama kanalında, yıllık periyodik temizleme çalışması başlattı. Günlerdir devam eden temizleme çalışmasında kanalın yağmur sularıyla birlikte gelen ve kanalı tıkayan odun, taş, kum birikimleri, çöp gibi suyun akışını engelleyen ve etrafa kötü koku yayan çöpler temizlendi.

Belediye Başkanımız ve Kaymakam Sn. Faik ARICAN’ın talimatları doğrultusunda,  Kuştepe mevkiinde uzunluğu 1.500 metre olan çevre kuşaklama yağmur suyu drenaj kanal temizliği çalışmaları yapılırken, Konak mahallesinde ise uzunluğu 1000 metre olan kanalın su taşkınlığında dolayı kanalın çevresi koruma altına alıp, kanal temizlendi. Bu kapsamda Nur Mahallesi’nde 2000 metrelik kanal temizleme çalışmaları süratli bir şekilde sürerken, Kış mevsimin gelmesiyle birlikte artan su ve taşan kanallara karşı Belediyemiz ekiplerince kışa hazırlık ve sağlığı tehdit eden kokuları arındırıp vatandaşlarımızın kışı sorunsuz geçirmesi için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.