Belediyemiz Kaçak Su Kullanımının Önüne Geçiyor.

Belediyemiz Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, kaçak su kullanımının önüne geçilebilmek amacıyla ilçe genelinde çalışmalarını sürdürüyor.

Kaçak su kullanımını en aza indirmekte kararlı olan Belediyemiz, hem suyun israfını önlemek, hem de kayıt dışı kullanımlar için denetimlerini sıklaştırdı.

Su ve Kanalizasyon Müdürü Mahfuz Toprak ” Belediyemizin 18.455 su abonesi bulunmaktadır. Benzer nüfusa sahip il ve ilçelerde su abonesi sayısı ilçemizdeki abone sayısının 3 katı civarındadır. Bu rakamlar karşılaştırıldığında ilçemizde 20 Bine yakın hane ve işyerinin abonesiz su kullandığını değerlendiriyoruz.” Dedi.

Mahfuz Toprak; ‘‘İlçeye günlük kişi başı 363 litre su veriyoruz, faturalara yansıyan tüketilen su miktarı ile ilçeye verilen su arasında 7 kat fazla fark var, bu fark kaçak su kullanımından kaynaklanıyor, binlerce hane, işyeri ve inşaat kaçak su kullanıyor.” dedi.

Abonesi olmayan, kaçak hatlar ile su kullanan yapılara yönelik olarak Belediyemiz çok sayıda ekip ile birlikte denetimlerini gerçekleştiriyor. Ekiplerimizce tespit edilen kaçak hat sahiplerine geriye dönük olarak cezai işlem uygulanmakta, kaçak hatlar iptal edilmektedir. Ekiplerimizce yapılan kaçak su denetimleri kapsamında, son 2 ayda 991 yeni abone kaydı alınmış olup, 601 vatandaşlarımızın da abone işlemleri devam etmektedir.

Su sayaçları bulunmayan ve imkanları olmayan vatandaşlarımıza kolaylık sağlanacağını söyleyen Su ve Kanalizasyon Müdürü Mahfuz Toprak; “vatandaşları abonelik yaptırmaya davet ediyorum. Suyumuzu ciddi bir maliyetle, arıtarak şehre veriyoruz. Aylık olarak tahsilatımız su arıtma maliyetinin yarısına dahi ulaşamamaktadır. 1 ton su 1 lira, o suyu ilçeye getirmek için yılda ortalama 8.500.000,00 lira harcıyoruz. Bu şekilde devam ederse Dicle’yi şehre bağlasak ilçeye su yetmeyecek!.. Hem kaçak kullanımın önüne geçmek hem de israfı engellemek zorundayız” dedi.

Denetimlerin aralıksız süreceğini belirten Toprak, vatandaşların da kaçak su kullanımına karşı daha duyarlı olmalarını istedi.