BELEDİYEMİZ SİNEK VE HAŞERESİZ BİR YAZ İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Belediyemiz sivrisinek ve haşereyle mücadelelerle ilaçlama çalışmalarına başladı.

Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekip ilçemiz genelinde sinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışması başlattı. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Davut Sinanoğlu’nun talimatıyla ilaçlama çalışmasının bahar ayları itibariyle erkenden başlatılması Cizre’de vatandaşlarımızın yaz aylarında sineksiz ve haşeresiz geçirmesini sağlayacaktır. Sivrisinek ve haşereyle mücadelede en doğru zaman olan larva döneminde Belediyemiz ilaçlama çalışmalarına tüm hızıyla sürdürüyor. İlaçlama çalışmaları ilçemiz geneli mahallelerde besicilik faaliyeti yapılan mandıra ve ahırlarda başlatıldı. Ardından sinek larvalarının yoğun olduğu su birikintileri, kanallar ilaçlanarak erkenden kontrol altına alındı.

‘Yaz aylarında vatandaşlarımız evlerinde rahatça oturacaklar’

Havaların ısınmasıyla birlikte halk sağlığını tehdit eden sivrisinek, karasinek ve haşerelere karşı başlatılan mücadelede Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kanalizasyonlarda ve su birikintilerinin yoğun olduğu noktalarda gerçekleştiriyor. Mevcut fosseptiklerin kontrolü ve sivrisinek larvası görülen bölgelerde ilaçlama çalışmaları yapan ekipler yaz aylarında ortaya çıkan haşere ve sivrisineklerin üreme dönemlerinde yapılan çalışmalar hakkında Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürü Semih Çiçek ‘’İnsanların yaşadıkları yerleri yaşanmaz hale getiren, hastalık etkeni vektörlere karşı etkin mücadele başlattık. Zamanında başlattığımız ilaçlama çalışmasıyla yaz aylarında vatandaşlarımız evlerinde rahat bir şekilde oturabilirler.” dedi