Belediyemizce Yapılan Çöp Yolu ile Araç Arızalarının Yüzde 60’ı Azaldı.

Belediyemiz, katı atık döküm alanına giden 5,5 km’lik yolda iyileştirme çalışması gerçekleştirdi.

Önemli masraf kalemlerinden olan ve aylık ortalama 100.000,00 TL civarında harcanan temizlik araçlarının arızalarının azaltılması amacıyla alınan tedbirlere ilave olarak daha önce ham yol olan 5,5 km’lik çöp yolunda Fen İşleri Müdürlüğü ve Karayolları Bölge Müdürlüğünce yürütülen ortak çalışma ile yapılan yol sayesinde temizlik araçları arızalarında önemli oranda (yaklaşık olarak %60 oranında) düşüş sağlandı.

Bu yıl içerisinde yapılacak asfalt çalışması ile arızalardaki düşüş oranının %80’lere ulaşması hedeflenmektedir. Ayrıca yolun asfalt yapılması ile devreye alınacak çöp sıkıştırma treylerlerinin faaliyete girmesiyle birlikte katı atık alanına her gün giden araç sayısında düşüş olacak ve yılda yaklaşık 50.000 litreye yakın akaryakıt tasarrufu sağlanacaktır.