Cizre Dil, Kültür ve Sanat Festivali’nin başlangıcı, halkın yoğun katılımıyla Belediyemiz İtfaiye alanında gerçekleşti.

Destpêka Mîhrîcana Ziman, Çand û Hunerê ya Cizîrê li Qada Agirkujiyê ya Şaredariya me bi tevlîbûna girseyî ya gel pêk hat.
Mîhrîcan bi beşdariya Parlamenterên DEM'ê yên Şirnexê Newroz Uysal, Mehmet Zekî Îrmez, Hevserokên me yên Şaredariyê Guler Yerbasan, Abdurrahim Durmuş, Hevşaredarê Silopiyayê Rênas Onuk, Hevşaredarê Hezexê Dogan Adîbellî, Rêberên DEM'ê yên navçeyên Şirnexê û rêveberiyên navçeyan dest pê kir.
Di mîhrîcanê de stranên herêmî yên ku ji aliyê Rezane Batû, Xelîl Katar, Dengbej Kurde û Mehmet Deniz ve hatin pêşkêşkirin, ji aliyê temaşevanan ve hatin ecibandin.

Festival, DEM Parti Şırnak Milletvekilleri Newroz Uysal, Mehmet Zeki İrmez, Eş Başkanlarımız Güler Yerbasan, Abdurrahim Durmuş, Silopi Belediyesi Eş Başkanı Renas Onuk, İdil Belediyesi Eş Başkanı Doğan Adıbelli, DEM Parti Şırnak İl ve ilçe Yöneticileri ve halkın katılımıyla başladı.
Festivalde, Rezane Batü, Xelil Katar, Dengbej Kurde ve Mehmet Deniz'in seslendirdiği yöresel şarkılar, dinleyenlerden büyük beğeni topladı.