Cizre’nin Ejderleri Ankara’da Tarih Yazdı

TVF Spor Salonu'nda oynanan Erkekler Voleybol 1. Ligi Final Grubu maçında Belediyemiz Erkek Voleybol Takımı Akkuş Belediye Spor’u setlerde 3-2 yenerek TVF Efeler Ligi'ne çıkmaya hak kazandı.

Büyük bir başarıya imza atarak Efeler Ligine yükselen Belediyemiz Erkek Voleybol Takımı Sporcu, teknik Heyet ve yöneticilerine madalyalarını, TVF Asbaşkanı Ahmet Göksu verirken Erkek voleybol Takımımızın kupasını TVF Başkanı Akif Üstündağ takdim etti. Törenin ardından Bakan Kasapoğlu ve TVF Başkanı Üstündağ, Belediyemiz  oyuncuları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sezona Efeler ligi parolasıyla başlayan Belediyemiz Erkek Voleybol Takımı Ankara’da oynanan Play- Off final karşılaşmasının son maçında Akkuş Belediye sporu yenerek, Cizre’nin ismini Efeler ligine Altın Harflerle yazdırarak tarih yazdı.

Bölgenin zorlu şartlarına rağmen Efeler Ligine yükselmek için başarıdan başarıya koşan Filenin Ejderleri final müsabakasında Ordu temsilci Akkuş Belediyespor’u 3-2’lik setlerle mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

Ankara’da oynanan şampiyonluk maçını Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TVF Başkanı Akif Üstündağ, Ak Parti Şırnak Millet Vekili Rizgin Birlik, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Davut Sinanoğlu, Ak Parti Cizre İlçe Başkanı Akif Özalp, Belediyemiz Voleybol Kulüp Başkanı Av. Ümit Satıcı, Takım yöneticileri ile Cizreli voleybol severler birlikte izleyerek destek verdiler.

-Cizre Belediyesi Sporda bir ilke imza attı

Karşılaşma sonrası Değerlendirmelerde bulunan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Davut Sinanoğlu, "Hiçbir başarı tesadüf değildir. Birlik, beraberlik, Mücadele ve takım oyunu ile mümkündür ”dedi.

Cizre Belediyesi birçok konuda ilklere imza attığı gibi sporda da bugün bir ilke imza attığını ifade eden Sinanoğlu, ”Cizre tarihinde artık en üst liglerde mücadele edecek. Cizre’nin markası Cizre Belediye spor olacaktır inşallah. Erkek voleybol takımımız artık Efeler Ligi’nde mücadele edecek. Bu başarının diğer avantajı ise artık Galatasaray ve Fenerbahçe gibi büyük takımları Cizre’mizde ağırlayacağız. Bizi bu yolda bugüne kadar destekleyen başta Şırnak Valisi Sayın Ali Hamza Pehlivan olmak üzere Kulüp Başkanımız Ümit Satıcı, yönetim kurulundaki tüm arkadaşlarımıza, başarının mimarları sporcularımıza, hocalarımıza ve Cizreli voleybol severlere çok teşekkür ediyorum, Efeler Ligi İlimize şehrimize hayırlı olsun” dedi.

-Kupayı Cizre’ye getirmeye yemin etmiştik

Sezona Efeler Ligine yükselme parolası ile başladıklarını belirten Cizre Belediye Spor Koçu Cenk Yılmaz ise, geçen sene kapısından döndüğümüz Efeler Ligine yükselmenin sevinç ve gururunu büyük bir coşku ile yaşıyoruz. Çok zorlu şartlarda mücadele vererek bugün buralara geldik. Sezon başında takım olarak Cizre’ye, Cizre Halkına ve Spor Severlere Kupayı alacağımıza söz vermiştik ve bu sözümüzü bugün kazandığımız Kupa ile taçlandırmış olduk. Bu vesile ile bu başarıyı kazanmamızda desteklerini bizden esirgemeyen Kaymakam ve Belediye Başkanımız Davut Sinanoğlu’na, Kulüp Başkanımız Ümit Satıcı’ya, yöneticilerimize, taraftarlarımıza ve hayır dualarını esirgemeyen Cizre Halkına çok teşekkür ediyorum” dedi.