Cizre Su Arıtma Tesisindeki Arıza Kısmi Giderildi

İçme Suyu Arıtma Tesisimiz; daha önce vatandaşlarımıza verilen yüzde 30’luk suyu, Belediyemizin yapmış olduğu pompa değişim, onarım ve temizleme çalışmasıyla beraber yüzde 60’a çıkardı. Dicle Nehrinden gelen suyu arıtarak ilçe merkezine dağıtan su şebekesinin tüm ana borular, filtreler, havuz temizliği, tesis içindeki bina ve motorların bakımı yapıldı. Sağlıklı bir şekilde çalışmayan ve arızalanan pompaları onarmak için Belediyemizce yapılan çalışma kısmen tamamlandı. Belediye Başkanımız Mehmet ZIRIĞ çalışmayı yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı. ZIRIĞ: ‘‘Yapılan arıtma tesisi çalışmaları neticesinde belediye olarak elimizden geleni yaptık, halkın mağdur olmaması için bizler yaşanan sorunla bire bir ilgilenerek gereken çalışmaları yerinde ve zamanında inceledik sonuç olarak arıtma tesisimizi kısmi olarak çalışır vaziyete getirdik. Yaşanan su sıkıntısında vatandaşlarımız mağdur olmaması için de Belediyemiz Halkla ilişkiler biriminde su talebinde bulunan tüm halkımıza tankerlerle içme suyu desteğinde bulunduk. Hedefimiz en kısa zamanda Cizre’mize temiz ve sağlıklı su verebilmektir.’’ Dedi.