Dengbej Fadıl Cıziri Mezarı Başında Anıldı

Geçen yıl Parkinson hastalığına yenik düşerek hayatını kaybeden Fadıl EGÜL (Dengbej Fadıl Cıziri) ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Anma törenine Şırnak Milletvekili Nuran İMİR, HDP İl Eşbaşkanı Zeki İRMEZ, Belediye Eşbaşkanlarımız Mehmet ZIRIĞ ile Berivan KUTLU, HDP Cizre Eşbaşkanları, Belediyemiz meclis üyeleri, Fadıl Ciziri’nin ailesi ve sevenleri katıldı.

Fadıl Egül kimdir: Bölgemizde “Heyran Jaro”ya can veren dengbej olarak tanınan Seyid Fadıl Cıziri, Dengbejliği annesinden öğrenmiştir. Fadıl Cıziri 14-15 yaşından itibaren dengbej divanlarında yerini alarak, 1992 yılında Belediyemizde zabıtalık görevini ifa ediyordu. Emekli olduktan sonra hayatını dengbejliğe adayan Fadıl Cıziri, Heyran Jaro, Şahino ve Seydiko parçalarıyla ve muhteşem sesiyle Cizre’nin sayılı dengbejler arasında yerini aldı. 25.07.2018 yılında hayata veda eden Fadıl Cıziri, mezarı başında okunan dua ve Yasin'i Şerif’in ardından, mezarına çiçekler bırakıldı. Daha sonra aile yakınları taziyeleri kabul ederek, anma töreni sona erdi.