KAMUOYUNA DUYURULUR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, sokak hayvanları ile ilgili 81 il Valiliklerine ve tüm Belediyelere gönderilen genelge doğrultusunda; Son dönemde insan yaşamını tehdit eden sahipsiz ve tehlike arz eden hayvanlarla ilgili önlemler kapsamında Belediyelerce denetimlerinin 7/24 esasıyla yapılması istendi.

Vatandaşlarımızın talep ve şikayetleri doğrultusunda Zabıta ekiplerimiz 7/24 esaslı tehlike arz eden ve bakıma ihtiyacı olan aynı zamanda rehabilete edilmesi gereken sokak hayvanları, veterinerlerimiz eşliğinde Belediyemiz tarafından Dirsekli Mevkiinde 3 dönüm alan üzerinde kurulan geçici hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezine götürülmektedir.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, topladığı hayvanları geçici hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezinde gerekli tedavileri, rehabilite çalışması ve kısırlaştırma aşısından sonra tekrar yaşam alanları olan sokaklara bırakılmaktadır.

Sosyal medya üzerinden kamuoyuna yanlış bilgiler ile yapılan haberler asılsız olup gerçeği yansıtmamaktadır.

Cizre Belediyesi Çevre ve Hayvan Dostu Belediyecilik anlayışı ile sokak hayvanlarımız içinde gereken tüm hassasiyeti göstermektedir.