Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Belediyemiz İşbirliğinde Cizre Şehir Girişindeki Asfalt Çalışması Başladı.

Cizre Şehir girişi Silopi Caddesindeki duble yol ve sıcak asfalt çalışması başladı.

Cizre Şehir girişi karayolunda başlatılan yol çalışmaları kapsamında 3 km’lik sıcak asfalt ile orta refüj, aydınlatma, yol boyunca kaldırım ve ağaçlandırma çalışmaları yapılacak.

Yapılan duble yol ve sıcak asfalt çalışmasını yerinde inceleyen Sayın Valimiz Ali Hamza Pehlivan, çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, “son yıllarda problem haline gelen Cizre İlçemizin şehir geçiş yolunun inşaat sahasındayız. Burada hummalı bir çalışma var. Duble yol şeklinde yapılıyor. Toplam 3 km ve devamında da Kasrik’e doğru 4 km olmak üzere 7 kilometrelik bir güzergah tamamen modernize ediliyor, BSK dediğimiz asfaltla kaplanıyor. Refüjleri, kaldırımlarına kadar planlanarak peyderpey hayata geçiriliyor. Bu konuda Karayolları Bölge Müdürlüğümüz, Şefliğimiz ve Cizre Belediyemiz müşterek bir çalışma yürütüyorlar. Burası bittiğinde çok güzel bir görünüm kazanacaktır. Yol kenarlarında sağlı sollu dükkanlar mevcut. Dükkan sahiplerinden de isteğimiz yapılan bu yol kadar düzenli, tertipli ve güzel hale getirmeleridir. Onu sağladığımızda Cizre İlçemizin, özellikle de geliş gidiş güzergahı olan bu alan gerçekten modern, olması gereken bir hüviyete kavuşacaktır. Ben hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.

İlimizde her alanda şantiyeler hızlı bir şekilde çalışıyor. Yollarımızda, kamu hizmet binalarında, eğitim, sağlık alanlarında, gençlik ve spor, kültür turizm hizmetleri alanlarında Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bütün Bakanlıklarımızın destekleriyle ilimizde hummalı bir çalışma var. Tabi öncelikli konumuz güvenliktir. Güvenlik alanında çok önemli mesafeler aldık, her defasında vurguluyoruz, Şırnak İlimiz bütün ilçeleriyle birlikte çok şükür huzur ve güvenlik iklimini yakalamış durumda ve her geçen gün daha da iyiye gidiyor. Bununla birlikte hem kamu hem özel yatırımlarla şehrin kalkınması, gelişmesi, daha iyi noktalara gelmesine hep birlikte tanıklık edeceğiz. Bu vesileyle burada çalışan hem Karayolları teşkilatımızın hem de yüklenici firmanın çalışanlarına kolaylıklar diliyorum. Cizre Belediyemize Cizre Kaymakamımızın şahsında teşekkür ediyorum. Burada birlik beraberlik ortamı var. Bu hizmetlere de yansıyor. Çok şükür güzel bir noktadayız, inşallah çok daha güzel noktalara geleceğiz. Kurban Bayramımız da yaklaşıyor. Bu vesileyle sizin aracılığınızla Şırnaklı bütün hemşehrilerimin Kurban Bayramını can-ı gönülden kutluyorum. Hayırlara, güzelliklere, iyiliklere, öncelikle sağlığa ve huzura vesile olmasını temenni ediyor, saygılarımı sunuyorum.”dedi.